Protupravna naplata i zlouporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/MUP/naselje_medu_mladima.jpg

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-, 27- i 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate, dok je 23-godišnjak počinio kazneno djelo zloporabe opojnih droga. Unazad 4 mjeseca prvoosumnjičeni je 21-godišnjaku prodao 20 grama kokaina koji oštećeni nije odmah platio, već je obećao da će to učiniti u 2 navrata. Kako je vrijeme prolazilo, a 21-godišnjak nije vratio obećani dug, prvoosumnjičeni je počeo telefonski nazivati oštećenog i prijetiti mu premlaćivanjem. Slučaj je kulminirao 21. prosinca kada su sva trojica osumnjičenih došli na adresu stanovanja 21-godišnjaka. Tada je oštećeni u ime duga 23-godišnjaku ponudio motor kojeg posjeduje, što je ovaj odbio. Uslijedio je fizički napad trojice osumnjičenih na 21-godišnjaka nakon čega je ovaj slučaj prijavio policiji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  

 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici II. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-, 27- i 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate, dok je 23-godišnjak počinio kazneno djelo zloporabe opojnih droga.

Unazad 4 mjeseca prvoosumnjičeni je  21-godišnjaku prodao 20 grama kokaina koji oštećeni nije odmah platio, već je obećao da će to učiniti u 2 navrata. Kako je vrijeme prolazilo, a 21-godišnjak nije vratio obećani dug, prvoosumnjičeni je počeo telefonski nazivati oštećenog i prijetiti mu premlaćivanjem. Slučaj je kulminirao 21. prosinca kada su sva trojica osumnjičenih došli na adresu stanovanja 21-godišnjaka. Tada je oštećeni u ime duga 23-godišnjaku ponudio motor kojeg posjeduje, što je ovaj odbio. Uslijedio je fizički napad trojice osumnjičenih na 21-godišnjaka nakon čega je ovaj slučaj prijavio policiji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

  



Stranica