Krim. istraživanje: krivotvorenje isprava i računalna prijevara

Slika PU_ZG/slike/MUP/ckv_vjestacenje_dokumenata01.jpg

Dovršeno je krim istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio trinaest kaznenih djela krivotvorenja isprava i trinaest kaznenih djela računalne prijevare. Kolege iz Odjela organiziranog kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije utvrdili su da je osumnjičeni u sedam dana ovog mjeseca (13. – 19.) koristio trinaest različitih krivotvorenih kreditnih kartica prilikom kupnje na web stranici tvrtke koja prodaje računalne komponente i ostalu potrošačku elektroniku. Krivotvorene kartice raznih kartičarskih kuća izdane su u bankama u Poljskoj, Švedskoj, Rusiji i Švicarskoj, a kod izdavanja računa osumnjičeni je davao izmišljeno ime i lažnu adresu stanovanja. Na toj adresi je i pakete podizao. Prilikom pretrage stana i drugih prostorija te osobnog automobila koje osumnjičeni koristi (temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu) gdje je pronađen dio kupljenih predmeta. Ukupna materijalna šteta iznosi 50.417,78 kuna, a osumnjičeni je u zakonskom roku predan u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.   

 

Foto: Ilustracija

Dovršeno je krim istraživanje nad 40-godišnjim muškarcem zbog osnovane sumnje da je počinio trinaest kaznenih djela krivotvorenja isprava i trinaest kaznenih djela računalne prijevare.

Kolege iz Odjela organiziranog kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije utvrdili su da je osumnjičeni u sedam dana ovog mjeseca (13. – 19.) koristio trinaest različitih krivotvorenih kreditnih kartica prilikom kupnje na web stranici tvrtke koja prodaje računalne komponente i ostalu potrošačku elektroniku.

Krivotvorene kartice raznih kartičarskih kuća izdane su u bankama u Poljskoj, Švedskoj, Rusiji i Švicarskoj, a kod izdavanja računa osumnjičeni je davao izmišljeno ime i lažnu adresu stanovanja. Na toj adresi je i pakete podizao.

Prilikom pretrage stana i drugih prostorija te osobnog automobila koje osumnjičeni koristi (temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu)  gdje je pronađen dio kupljenih predmeta. Ukupna materijalna šteta iznosi 50.417,78 kuna, a osumnjičeni je u zakonskom roku predan u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. 



Stranica