Proslava Dana policijske kapelanije Majke Božje Kamenitih vrata u PU zagrebačkoj

Slika PU_ZG/slike/2011/kapelanija/31.5/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Prigodom proslave blagdana“Majke Božje Kamenitih vrata” zaštitnice Policijske kapelanije u PU zagrebačkoj, upriličeno je svečano euharistijsko slavlje u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj 33 u Zagrebu.

Misu je predslavio generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH  dr. Jakov Mamić, OCD, uz koncelebraciju domaćina – policijskog kapelana vlč. Davida Klarića,  dekana policijskog dekanata o. Stjepana Harjača,  mons. preč. Zvonimira Sekelja, župnika župe Sv. Blaža u Zagrebu,  vlč. Josipa  Ružmana, župnika Župe Bl. Alojzija  Stepinaca u Velikoj Gorici, te ostalih policijskih i vojnih kapelana. 

Euharistijskom slavlju, vrhuncu proslave dana kapelanije, nazočili su zamjenik načelnika PU zagrebačke gosp. Mihael Varga, načelnici Sektora i Odjela, te ostali načelnici ustrojstvenih jedinica PU, a okupio se i veći broj vjernika, djelatnika Policijske uprave. Uz vjernike naše kapelanije na misi su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga, Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja “Hrvatski Feniks”, Udruga roditelja poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba i Udruga udovica poginulih branitelja domovinskog rata grada Zagreba. 

Na početku euharistijskog slavlja okupljene je pozdravio policijski kapelan vlč. Klarić čestitajući svima prvu obljetnicu naše policijske kapelanije i pozvao generalnog vikara p. Jakova da započne misno slavlje.

Generalni vikar je također čestitao svim nazočnima prvu obljetnicu i Dan kapelanije. U svojoj nadahnutoj propovijedi osvrnuo se na ulogu Žene, Marije postavivši dva pitanja: Tko je ta Žena? I Koja je uloga te Žene? Uz odgovore na ta pitanja na koncu svoje propovijedi pozvao je sve nazočne djelatnike i vjernike Policijske kapelanije, da uz Mariju, zaštitnicu grada Zagreba i njih, policijskih djelatnika, koji su čuvari reda u gradu Zagrebu, ostanu i budu kršćani, da se toga ne stide jer kršćani nisu građani drugoga reda.

Na koncu mise prisutnima se obratio policijski kapelan vlč. Klarić i zahvalio svima na spremnosti sudjelovanja i na uveličavanju našeg Dana kapelanije. Zahvalio je i vodstvu župe u Palmotićevoj i pozvao sve na molitvu za pokojnog župnika o. Antunovića,  koji je preminuo. Ujedno se zahvalio i časnim sestrama koje su pjevale i onima koje su izradile zastavu Policijske kapelanije.   

Misno slavlje su sviranjem i pjevanjem uveličale časne sestre Danica Grgić  i Aleksija Filipović iz reda Marijini sestara te gosp.Milivoj Magerl iz župe Presvetog Srca Isusova iz Palmotićeve u Zagrebu.

Nakon mise svi su se uputili u centralnu zgradu Policijske uprave zagrebačke, u Matičinu 4, gdje je upriličena komemoracija za poginule i nestale branitelje ove Policijske uprave. U prigodi obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba i u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje  zamjenik načelnika PU zagrebačke gosp. Mihael Varga  zajedno sa suradnicima položio je vijenac i zapalio svijeću ispred spomen ploče poginulih i nestalih branitelja. Nakon polaganja vijenca počast su odale obitelji i rodbina poginulih i nestalih branitelja. Završnu molitvu za poginule i nestale policajce izmolio  generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH dr. Jakov Mamić, OCD. 



Stranica