Pokušaj ubojstva i pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela

Slika PU_ZG/slike/MUP/policajac01.JPG

U ponedjeljak, 30. svibnja oko 23,30 sati na terasi kafića šoping centra u ulici Slavenskoga, 44-godišnjak se verbalno sukobio sa 51-godišnjakom nakon čega su izašli s južne strane centra gdje se verbalni sukob nastavio. Pri tom je između njih dvojice došlo i do naguravanja i tjelesnog sukoba tijekom kojeg je 44-godišnjak, u namjeri da usmrti 51-godišnjaka uzeo neutvrđeni oštri predmet i zadao oštećenom ubodnu ranu u leđa. U namjeri da pomogne osumnjičenom u prikrivanju kaznenog djela i sredstva izvršenja, drugoosumnjičeni 39-godišnjak se zajedno sa prvoosumnjičenom 44-godišnjakom udaljio s mjesta događaja osobnim automobilom marke BMW đakovačkih registracijskih oznaka. Udaljili su se u nepoznatom smjeru, odbacili sredstvo izvršenja na nepoznatom mjestu da bi se potom vratili na mjesto događaja, otkud su ih policijski službenici doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Oštećenom 51-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka osumnjičene su jučer, 31. svibnja odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičeni počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, a drugoosumnjičeni kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.   

 

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 30. svibnja oko 23,30 sati na terasi kafića šoping centra u ulici Slavenskoga, 44-godišnjak se verbalno sukobio sa 51-godišnjakom nakon čega su izašli s južne strane centra gdje se verbalni sukob nastavio. Pri tom je između njih dvojice došlo i do naguravanja i tjelesnog sukoba tijekom kojeg je 44-godišnjak, u namjeri da usmrti 51-godišnjaka uzeo neutvrđeni oštri predmet i zadao oštećenom ubodnu ranu u leđa.

U namjeri da pomogne osumnjičenom u prikrivanju kaznenog djela i sredstva izvršenja, drugoosumnjičeni 39-godišnjak se zajedno sa prvoosumnjičenom 44-godišnjakom udaljio s mjesta događaja osobnim automobilom marke BMW đakovačkih registracijskih oznaka. Udaljili su se u nepoznatom smjeru, odbacili sredstvo izvršenja na nepoznatom mjestu da bi se potom vratili na mjesto događaja, otkud su ih policijski službenici doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.   

Oštećenom 51-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici Policijske postaje Trešnjevka osumnjičene su jučer, 31. svibnja odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je prvoosumnjičeni počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju, a drugoosumnjičeni kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela.  



Stranica