Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika PU_ZG/slike/2011/obrade/1.6/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starosti 43 godine, sa šireg splitskog područja, zbog osnovane sumnje da je zajedno sa za sada NN osobama  počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335 st. 2 KZ.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je osumnjičeni hrvatski državljanin zajedno sa NN osobama neovlašteno nabavio pet automatskih pušaka koje je s ciljem daljnjeg krijumčarenja na područje grada Zagreba, zamotao u papirne vreće te ih osigurao samoljepivom trakom, nakon čega ih je sakrio u osobni automobil marke Mercedes, ali je hrvatski državljanin tijekom kontrole prometa zatečen na području grada Zagreba, te je pretragom vozila oružje pronađeno.

Dana 31. 5. godine zbog osnovane sumnje da je osumnjičeni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 335 st. 2 KZ, isti je uz kaznenu prijavu  doveden  istražnom sucu Županijskog suda u gradu Zagrebu.

Policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta nastavljaju daljnje kriminalističko istraživanje na utvrđivanju identiteta i drugih osumnjičenih osoba koje se dovode u vezu sa ovim kaznenim djelima.



Stranica