Dovršena krim. istraživanja - dogovor za počinjenje kaznenog djela

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 20 i 21 godinu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dogovora za počinjenje kaznenog djela. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su se osumnjičeni mladići 8. lipnja oko 20 sati dogovorili kako će počiniti razbojništvo nad zaposlenicom kioska. Osumnjičeni dvojac je smislio plan prema kojem su trebali doći do kioska nakon završetka radnog vremena (nakon 23 sata) i pričekati izlazak zaposlenice. Prvoosumnjičeni 21-godišnjak bi joj zaprijetio pištoljem i otuđio utržak, dok bi drugoosumnjičeni 20-godišnjak pazio da netko ne naiđe. Nakon dogovora osumnjičeni su otišli na svoje adrese stanovanja te se sastali nešto kasnije kad je prvoosumnjičeni donio pištolj, sredstva za maskiranje i rukavice. Uputili su se prema kiosku koji se nalazi na području Dubrave no na putu su ih presreli policijski službenici. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz posebno izvješće dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.  

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 20 i 21 godinu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo dogovora za počinjenje kaznenog djela.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da su se osumnjičeni mladići 8. lipnja oko 20 sati dogovorili kako će počiniti razbojništvo nad zaposlenicom kioska. Osumnjičeni dvojac je smislio plan prema kojem su trebali doći do kioska nakon završetka radnog vremena (nakon 23 sata) i pričekati izlazak zaposlenice. Prvoosumnjičeni 21-godišnjak bi joj zaprijetio pištoljem i otuđio utržak, dok bi drugoosumnjičeni 20-godišnjak pazio da netko ne naiđe. Nakon dogovora osumnjičeni su otišli na svoje adrese stanovanja te se sastali nešto kasnije kad je prvoosumnjičeni donio pištolj, sredstva za maskiranje i rukavice. Uputili su se prema kiosku koji se nalazi na području Dubrave no na putu su ih presreli policijski službenici.

 Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz posebno izvješće dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.



Stranica