Zloporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/2011/obrade/24.8/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Jučer, 23. kolovoza, policijski su  službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke  u suradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu Republike Bosne i Hercegovine; Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije i Odjelom za nadzor Carinarnice Zagreb proveli višemjesečno kriminalističko istraživanje nad devetoricom muškaraca (hrvatskih državljana starosti od 25 do 43 godine) za koje se osnovano sumnja da su sudjelovali u krijumčarenju većih količina marihuane iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, te njenoj daljnjoj preprodaji na području Zagreba.

Tijekom cjelokupnog kriminalističkog istraživanja zaplijenjeno je ukupno 30 kilograma marihuane, a najveći dio od 22,5  kilograma zaplijenjen je u ponedjeljak, 22. kolovoza, prigodom pretrage kamiona bosansko - hercegovačkih registracijskih oznaka.

Kriminalističkim istraživanjem je  utvrđeno da su osumnjičenici starosti 42 i 43 godine organiziralinabavku  navedene opojne droge te njeno krijumčarenje iz Bosnei Hercegovine u Republiku Hrvatsku. Radi krijumčarenja angažirali su 25 – godišnjeg  vozača koji je marihuanu do Zagreba prevozio u priključnom vozilu kamiona sakrivenu među deklariranim teretom. Za samu organizaciju prihvata droge i njenu daljnju preprodaju bio je zadužen 35-godišnjak iz Zagreba . Osnovano se sumnja da je od travnja ove godine na ovakav način droga u Zagreb dopremljena u 4 navrata i to u ukupnoj količini od najmanje 80 kilograma.

Policijski službenici su u sklopu ovog kriminalističkog istraživanja proveli pretragu 10 stanova, 10 vozila i 17 pokretnih stvari. 

Protiv 9 osoba podnijeta je kaznena prijava zbog krijumčarenja i preprodaje droge te je 5 osoba privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dvije osobe koje se sumnjiči kao organizatore nabavke i krijumčarenja marihuane su uhićene na području Bosne i Hercegovine, jedna je osoba u bijegu, a jedna se osoba se od ranije nalazi u pritvoru. 

Droga je bila namijenjena preprodaji na zagrebačkom području, a njezina vrijednost u uličnoj preprodaji dostigla bi cijenu veću od 450 000 kuna.

 

 



Stranica