Dovođenje u opasnost– ugriz psa

Nadopuna:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 24 i 51 godinu zbog sumnje da su počinile kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prijetnja.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju biti će podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu redovnim putem, dok su psi od strane Veterinarske inspekcije izuzeti i smješteni u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.
 
Jučer, 13. lipnja 2024. godine oko 17.40 sati na Trešnjevci, u Lošinjskoj ulici, dva psa najvjerojatnije pasmina mješanac „cabe corso i američkog staforda“ te pasmina mješanac „belgijskog ovčara, američkog staforda i afričkog goniča lavova“ su napali psa pasmine „maltezer“ u vlasništvu 53-godišnjakinje, a zatim i navedenu 53-godišnjakinju koju su ugrizli za rame. Istog dana oko 18.20 sati u Parku Kate Šoljić,  isti psi su napali i ugrizli psa pasmine „shibaino“ u vlasništvu 31-godišnjaka, a zatim i njega za podlatkicu, po šakama ruku i oba koljena. Nešto kasnije 24-godišnjakinja je uputila verbalnu prijetnju 53-godišnjem suprugu prethodno oštećene 53-godišnjakinje. Po saznanju o događajima 24-godišnjakinja koja se dovodi u svezu s tim je uhićena.

Liječnička pomoć je 53-godišnjakinji i 31-godišnjaku pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre Milosrdnice gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Na mjestu događaja obavljen očevid, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Stranica