Dovršena 3 kriminalistička istraživanja – krivotvorenje isprava i neisplata plaće

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje u tri odvojena slučaja zbog kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“ i “Neisplate plaće“.
U prvom slučaju, sumnja se da je 33-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“, na način da je pribavila ili izradila sanitarnu iskaznicu s datumom izdavanja u veljači 2016. godine,  koja je također ovjerena nevjerodostojnim žigom relevantne institucije te je tu iskaznicu predočila kao vjerodostojnu, iako je znala da su podaci u njoj nevjerodostojni.
U drugom kriminalističkom istraživanju, sumnja se da je 30-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ na način da je pribavila ili izradila nevjerodostojne podatke upisane u dokument tj. u izvadak iz registra ovlaštenih zastupnika u osiguranju, s datumom izdavanja u veljači 2018. godine, kako bi na taj način prikazala da ima položen stručni ispit za obavljanje poslova zastupnika u osiguranju. Taj dokument je predala jednom osiguravajućem društvu kao vjerodostojan, iako je znala da je nevjerodostojan.
Također, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Neisplata plaće“. Sumnja se da, kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, nije isplatila plaće te da je time ujedno i uskratila uplatu doprinosa mirovinskog i zdravstvenog osiguranja za četiri zaposlenice za nekoliko mjeseci u 2015. i 2016. godini, iako je prema izvješćima Financijske agencije njezino trgovačko društvo bilo solventno tj. nije bilo u blokadi.
Protiv sve tri osumnjičene podnijeta su posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica