Dovršeno krim. istraživanje: prijevara

Policijski službenici IV. Policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare na štetu vulkanizerskog obrta. Provedenim krim. istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 17. studenoga 2011. godine u prijepodnevnim satima došao u II. Resnik i u vulkanizerskom obrtu se predstavio kao referent trgovačkog društva te da mu trebaju automobilske, kamionske i gume za radni stroj (više komada) i da mu se sastavi ponuda/predračun, kako bi on mogao virmanom na račun obrta izvršiti uplatu. Osumnjičeni je istog dana oko 16,00 sati ponovno došao u obrt i predao djelatnici virmansku uplatnicu kojom ju je uvjerio da je uplata izvršena. Ništa ne sumnjajući 43-godišnjaku je izdano 10 komada guma, vrijednosti 18 370 kuna. Sutradan, 18. 11. izvršena je provjera u banci od strane vlasnika obrta, gdje je utvrđeno da na račun nisu uplaćena nikakva novčana sredstva.  Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava redovnim putem.  

Policijski službenici IV. Policijske postaje Zagreb proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare na štetu vulkanizerskog obrta.

Provedenim krim. istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 17. studenoga 2011. godine u prijepodnevnim satima došao u II. Resnik i u vulkanizerskom obrtu se predstavio kao referent trgovačkog društva te da mu trebaju automobilske, kamionske i gume za radni stroj (više komada) i da mu se sastavi ponuda/predračun, kako bi on mogao virmanom na račun obrta izvršiti uplatu. Osumnjičeni je istog dana oko 16,00 sati ponovno došao u obrt i predao djelatnici virmansku uplatnicu kojom ju je uvjerio da je uplata izvršena. Ništa ne sumnjajući 43-godišnjaku je izdano 10 komada guma, vrijednosti 18 370 kuna. Sutradan, 18. 11. izvršena je provjera u banci od strane vlasnika obrta, gdje je utvrđeno da na račun nisu uplaćena nikakva  novčana sredstva.      

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava redovnim putem.



Stranica