Dovršeno krim. istraživanje – Prijevare

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik05.jpg

 Policijski službenici V. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom i 29-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinile dva kaznena djela dvije prijevare, te kazneno djelo prijevare u pokušaju, a nad 47-godišnjakom zbog kaznenog djela pomaganje u prijevari u pokušaju. Osumnjičena je 45-godišnjakinja od 17. veljače do 15.ožujka nazivala oštećene te im se predstavljala kao djelatnica mirovinskog osiguranja govoreći im da su im mirovine krivo obračunate ili da će dobiti zaostatke mirovina, ali da bi ih dobili moraju uplatiti porez. Najavila bi svoju kolegicu 29-godišnjakinju, koja je naknadno dolazila u kuće oštećenih po novac. U pokušaju prijevare 15. ožujka pomogao im je 47-godišnjak koji ih je doveo pred kuću oštećene. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi 7 400 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici V. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakinjom i 29-godišnjakinjom zbog osnova sumnje da su počinile dva kaznena djela dvije prijevare, te kazneno djelo prijevare u pokušaju, a nad 47-godišnjakom zbog kaznenog djela pomaganje u prijevari u pokušaju.

Osumnjičena je 45-godišnjakinja od 17. veljače do 15.ožujka nazivala oštećene te im se predstavljala kao djelatnica mirovinskog osiguranja govoreći im da su im mirovine krivo obračunate ili da će dobiti zaostatke mirovina, ali da bi ih dobili moraju uplatiti porez. Najavila bi svoju kolegicu 29-godišnjakinju, koja je naknadno dolazila u kuće oštećenih po novac. U pokušaju prijevare 15. ožujka pomogao im je 47-godišnjak koji ih je doveo pred kuću oštećene. Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi 7 400 kuna. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.  



Stranica