Dovršeno kriminalističko istraživanje - razbojništvo u zlatarni u Dubravi

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik05.jpg

Dovršeno krim istraživanje - razbojništvo Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom tijekom kojeg je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je 27. srpnja 2010. godine počinio kazneno djelo razbojništva u zlatarnici u Dubravi na štetu tvrtke iz Zagreba.  Osumnjičeni je navedenog dana oko 8,15 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do zlatarnice, prethodno se maskiravši najlon čarapom, a potom ušao u zlatarnicu u kojoj su se u prostoru za stranke nalazile same zaposlenice (42 i 33). Osumnjičeni je u njih uperio vatreno oružje i naredio im da uđu u stražnju prostoriju i iz sefa izvade stalke sa nakitom, što su one u strahu za vlastiti život i učinile. Stalke sa nakitom osumnjičeni je stavio u torbu koju je donio sa sobom, te i sam stavio u torbu više stalaka sa nakitom. Od 42-godišnje zaposlenice je također otuđio torbu, a potom zaključao zaposlenice manju prostoriju u zlatarnici i odnoseći sa sobom otuđene predmete, udaljio se u nepoznato. Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 2 338 772 kuna. S obzirom da je osumnjičeni nedostupan policiji te je za njim raspisana potraga, uhićen je u srijedu, 23. studenog u R Austriji, a policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta podnijeli su posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.   

FOTO: Ilustracija

 

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom tijekom kojeg je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je 27. srpnja 2010. godine počinio kazneno djelo razbojništva u zlatarnici u Dubravi na štetu tvrtke iz Zagreba.

Osumnjičeni je navedenog dana oko 8,15 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, došao do zlatarnice, prethodno se maskiravši najlon čarapom, a potom ušao u zlatarnicu u kojoj su se u prostoru za stranke nalazile same zaposlenice (42 i 33). Osumnjičeni je u njih uperio vatreno oružje  i naredio im da uđu u stražnju prostoriju i iz sefa izvade stalke sa nakitom, što su one u strahu za vlastiti život i učinile. Stalke sa nakitom osumnjičeni je stavio u torbu koju je donio sa sobom, te i sam stavio u torbu više stalaka sa nakitom. Od 42-godišnje zaposlenice je također otuđio torbu, a potom zaključao zaposlenice manju prostoriju u zlatarnici i odnoseći sa sobom otuđene predmete, udaljio se u nepoznato. Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 2 338 772 kuna.

 S obzirom da je osumnjičeni nedostupan policiji te je za njim raspisana potraga, uhićen je u srijedu, 23. studenog u R Austriji, a policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta podnijeli su posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.



Stranica