Dovršeno kriminalističko istraživanje zbog prisile prema službenim osobama

Slika /PU_ZG/ilustracije/grb na rukavu.jpg

Uz prijetnju vatrenim oružjem sprječavao ih u obavljanju službene djelatnosti zbog komunalnog otpada

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema službenoj osobi“ na štetu dvoje zaposlenika za pružanje komunalnih usluga u Velikoj Gorici.
 
Sumnja se da je 44-godišnjak u srijedu, 26. lipnja 2024. godine oko 17.30 sati u Mičevcu, u ulici Augusta Šenoe verbalno prijetio 60-godišnjem zaposleniku i 34-godišnjoj zaposlenici za pružanje komunalnih usluga u Velikoj Gorici, a sve u namjeri da ih spriječi u obavljanju njihove djelatnosti.
 
Nakon što su zaposlenici za pružanje komunalnih usluga uočili teretno vozilo s građevinskim otpadom na zemljištu na području Mičevca, postupali su s ciljem provjere dokumentacije sa svrhom suzbijanja odlaganja ilegalnog otpada. Osumnjičeni koji se tamo nalazio više im je puta uputio verbalne prijetnje kao i prijetnje vatrenim oružjem, a nakon čega se udaljio.
 
Nakon saznanja policije o događaju, kroz kriminalističko istraživanje intenzivno se tragalo za njim te je naknadno pronađen, a pretragom na adresi stanovanja oružje nije pronađeno.
 
Osumnjičeni 44-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, te se kriminalističko istraživanje nastavlja.



 

Stranica