Drogu skrivali, vagali i prepakiravali u stanovima na području Črnomerca i Stenjevca

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/RUJAN/DROGA 49.2024/slika 1-1.jpg
  • Slika

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom i 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da su osumnjičenici, na zasad neutvrđen način, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavljali veće količine droge kokain i marihuana, koju su potom skrivali, vagali i prepakiravali u stanu gdje borave na području Stenjevca kao i u stanu kojeg koriste na području Črnomerca, koju bi potom preprodavali.
 
Obavljenom pretragom stana na području Stenjevca u kojem osumnjičenici borave pronađeno je ukupno 369,3 grama marihuane pakirano u osam pakiranja te digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge dok je obavljenom pretragom stana na području Črnomerca kojeg osumnjičenici koriste pronađeno ukupno 226,3 grama marihuane pakirano u sedam pakiranja te digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

Obavljena je i pretraga osobnog automobila kojim se koriste osumnjičenici te je pronađeno ukupno 345,4 grama marihuane pakirano u jednoj vrećici i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu podnijeta kaznena prijava.

Stranica