Jedan vozač upravljao pod zabranom,a drugi za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena

U subotu, 24. veljače oko 1.50 sati policijski su službenici tijekom nadzora prometa u ulici Jozsefa Antalla zaustavili 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka u smjeru istoka. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom u prometu za vrijeme dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije te je utvrđeno kako isti kod sebe nema važeću vozačku dozvolu, prometnu dozvolu od vozila kojim je upravljao niti je koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje.
Vozač je uhićen i sproveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1510 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Jučer, 25. veljače oko 10.50 sati policijski su službenici tijekom nadzora prometa na Karlovačkoj cesti zaustavili 38-godišnjaka koji je upravljao teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka Jadranskom avenijom u smjeru zapada. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova pa je uhićen i sproveden na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1450 eura.

Stranica