Kažnjeni u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/Autocesta1.jpg

Vozači i dalje krše prometne propise-cilj policije je podizanje prometne kulture

FOTO: Ilustracija

U srijedu, 13. ožujka 2024. godine oko 14.30 sati u Zagrebu, na Peščenici, na križanju ulica Slavonska avenija i Radnička cesta, u nadzoru vozila i vozača utvrđeno je da 58-godišnji vozač upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (2,44 g/kg).
Također je utvrđeno da isti upravlja navedenim vozilom dok mu je na snazi izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije. Vozač je uhićeni doveden na Prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2640 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U ponedjeljak 11. ožujka 2024. oko 17.15 sati, 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Jadranskom avenijom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Vice Vukova nije zaustavio svoje vozilo na znak crvenog svjetla, već je nastavio svoje kretanje. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te uvidom u osobnu iskaznicu, da je istoj isteklo važenje u listopadu 2020. godine. Vozač je uhićen i prepraćen na Prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1860 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca. 
 
U utorak 12. ožujka 2024. oko 12.40 sati, 54-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznake, a kretao se autocestom A2 u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom kod Naplatne postaje Zaprešić utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola u organizmu (2,93 g/kg). Vozač je uhićen i doveden na Prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 2600 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od osam mjeseci. 
 
U utorak 12. ožujka 2024. oko 8.40 sati,  46-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena te mu je određeno kako ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole dvije godine, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim kolnikom parkirališnog prostora Baštijanove ulice kućnog broja 52, u smjeru sjevera. Dolaskom do rampe kolnog ulaza u dvorište, vožnjom unatrag skretao je ulijevo kojom prilikom je stražnjim lijevim dijelom vozila naletio na stražnji dio mopeda zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran na spomenutom parkiralištu. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač (46) je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, a da prethodno odsutnim vlasnicima nije ostavio osobne podatke i podatke o vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću. Naknadno je pronađen i uhićen te doveden na Prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3420 eura. 

 

Stranica