​Zagrebačka policija identificirala razbojnika iako djela činio maskiran

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Otuđen novac trošio uglavnom na drogu

FOTO: Ilustracija
 

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela razbojništva na području Grada Zagreba.

Sumnja se, da je muškarac na području Grada Zagreba u vremenskom periodu od sredine studenog 2023. do početka siječnja 2024. godine počinio ukupno osam kaznenih djela, od kojih sedam razbojništva i jedno kazneno djelo teške krađe na osobito opasan i drzak način.

Nadalje, sumnja se da je muškarac kaznena djela počinio u sedam trgovina i jednoj benzinskoj postaji, na način da bi do mjesta počinjenja dolazio pješice ili bi se dovezao biciklom, kojeg je ostavljao u neposrednoj blizini, a potom bi pješice dolazio do trgovina i benzinske postaje. Prije samog počinjenja maskirao se zaštitnom medicinskom maskom ili šalom preko lica te bi zaposlenicima u navedenim poslovnicama prijetio oštrim predmetom ili verbalno te nakon toga tražio da mu predaju novac. S mjesta počinjenja se udaljavao pješice ili biciklom. Otuđeni novac je većinom trošio na drogu.

Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi više tisuća eura.

Prilikom uhićenja kod muškarca je pronađen dio odjeće koju je nosio na sebi u vrijeme počinjenja kaznenih djela, a od prije je poznat policijskim službenicima kao počinitelj kaznenih djela razbojništva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica