Kažnjeni zbog počinjenih prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/grb na rukavu.jpg

Sud uz izrečene novčane i zatvorske kazne, jednom vozaču oduzeo automobil

FOTO: Ilustracija

U petak, 6. siječnja oko 16 sati 64-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje to jest bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom marke Ford zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Vrapčanske ulice u smjeru sjevera. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena zatvorska kazna u trajanju od 30 dana s rokom kušnje od šest mjeseci. Od vozača je također oduzet predmetni automobil te će po pravomoćnosti presude biti predana na raspolaganje Ministarstvu financija Republike Hrvatske.
 
U subotu, 7. siječnja oko 22.45 sati 23-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje to jest bez položenog vozačkog ispita, upravljao osobnim automobilom marke Peugeot varaždinskih registarskih oznaka kolnikom ulice Karažnik u smjeru zapada.
Dolaskom do raskrižja ulica Stare Gajnice i Gajnice, gdje se prometom upravlja semaforima, nije zaustavio vozilo, već je kroz navedeno raskrižje bez smanjenja brzine zadržao pravac kretanja i prošao kroz raskrižje na znak upaljenog crvenog svijetla.
Vozač potom nije postupio po zahtjevu policijskih  službenika u službenom vozilu to jest zanemario je upaljene svjetlosne i zvučne signale za zaustavljanje te se dao u bijeg. Po zaustavljanju vozač se odbio podvrgnuti alkotestu, dok ujedno nije bio vezan sigurnosnim pojasom niti je imao kod sebe prometnu dozvolu za vozilo s kojim upravlja.
Vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje mu je određeno zadržavanje.
 
Istog dana, niti dva sata kasnije 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Vrapčanske ulice u smjeru sjevera gdje je i zaustavljen. Po zaustavljanju vozač je odbio se podvrgnuti testiranju na droge nakon čega je uhićen i prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.320 eura.
 
U nedjelju, 8. siječnja oko 4.20 sati 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru juga. Po utvrđenom vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.980 eura.
 

Stranica