Kriminalistička istraživanja - Zlouporaba opojnih droga

Slika PU_ZG/slike/obrade/2012/28.4/1_m.jpg

Foto: Pronađena droga

 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zagrebačke proveli su dva kriminalistička istraživanja nad 5 hrvatskih državljana starosti između 23 i 45 godina te zaplijenili ukupno 290 grama kokaina, 193,3 g hašiša i 10 grama marihuane.

Prvo kriminalističko istraživanje počelo je u utorak, 24. travnja, kada su policijski službenici  Uprave za granicu  u blizini Autobusnog kolodvora u Zagrebu, u osobnom automobilu legitimirali 23-godišnjakinju te 27-godišnjaka i 32-godišnjaka a  tijekom pregleda vozila i vozača, u vozilu je službeni pas za detekciju droga pozitivno reagirao na prisutnost droge te je provedenom pretragom automobila pronađena torba koja je pripadala 23-godišnjakinji, u kojoj se nalazilo 290 grama kokaina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica osumnjičenika starosti 45, 32 i 27 godina, na zasada neutvrđen način organizirala nabavku kokaina u Republici Makedoniji, nakon čega su radi krijumčarenja droge u Republiku Hrvatsku,   angažirali 23-godišnjakinju, koja je tijekom 23. i 24. travnja redovnom autobusnom linijom koja prometuju na relaciju Tetovo (Makedonija) - Zagreb  prokrijumčarila pronađen kokain.

 

U drugom kriminalističkom istraživanju policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su, zbog sumnje da se bavi preprodajom marihuane i hašiša, uhitili 39-godišnjaka, a pretragom njegovog stana pronađeno je 193,3 grama hašiša, 10 grama marihuane i digitalna vaga.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 39-godišnjak, na zasada neutvrđen način, nabavljao veće količine marihuane i hašiša koje je potom preprodavao na zagrebačkom području.

Vrijednost  zaplijenjene droge cijeni se na oko 150 000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno veći iznos.

Osumnjičenici su u četvrtak, 26. travnja 2012. godine dovedeni u pritvorsku policijsku jedinicu, a protiv njih su kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 



Stranica