Kriminalističko istraživanje - Podvođenje

Slika PU_ZG/slike/MUP/uhicenik03.jpg

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim muškarcem iz Zagreba, 28-godišnjom ženom iz Plitvičkih jezera te 27-godišnjim muškarcem iz Otočca zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo podvođenja. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 51-godišnjak od siječnja 2011. do 10.11.2011. godine organizirao pružanje seksualnih usluga muškarcima za novčanu naknadu tako što je unajmljivao stanove na području Zagreba, u kojima su boravile djevojke koje su pružale seksualne usluge, oglašavao pružanje seksualnih usluga, odvozio djevojke na adrese konzumenata i dogovorio sa 28-godišnjakinjom da za novčanu naknadu pronalazi i angažira djevojke za pružanjem seksualnih usluga, te angažirao 27-godišnjaka da za novčanu naknadu pruža fizičku zaštitu djevojkama koje su pružale seksualne usluge. Protupravna imovinska korist utvrđena ovim kriminalističkim istraživanjem iznosi oko 840 000 kuna.  Protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, te su dovedeni Pritvorskom nadzorniku.  

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim muškarcem iz Zagreba, 28-godišnjom ženom iz Plitvičkih jezera te 27-godišnjim muškarcem iz Otočca zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo podvođenja.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 51-godišnjak od siječnja 2011. do 10.11.2011. godine organizirao pružanje seksualnih usluga muškarcima za novčanu naknadu tako što je unajmljivao stanove na području Zagreba, u kojima su boravile djevojke koje su pružale seksualne usluge, oglašavao pružanje seksualnih usluga, odvozio djevojke na adrese konzumenata i dogovorio sa 28-godišnjakinjom da za novčanu naknadu pronalazi i angažira djevojke za pružanjem seksualnih usluga, te angažirao 27-godišnjaka da za novčanu naknadu pruža fizičku zaštitu djevojkama koje su pružale seksualne usluge.

Protupravna imovinska korist utvrđena ovim kriminalističkim istraživanjem iznosi oko 840 000 kuna. 

Protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, te su dovedeni Pritvorskom nadzorniku.



Stranica