Lažno prikazali da će njihovo trgovačko društvo isporučiti automobile pa oštetili drugo trgovačko društvo za 368.500 kuna

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 37-godišnjaka, 57-godišnjakinje i njihovog trgovačkog društva podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, 57-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Prijevara u gospodarskom poslovanju“.  
 
Sumnja se da je osumnjičeni 37-godišnjak kao osoba koja je zastupala poslovne interese i u stvarnosti donosila poslovne odluke za trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu čija je odgovorna osoba 57-godišnjakinja, prema unaprijed stvorenoj zajedničkoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za trgovačko društvo, odgovornu osobu i vlasnika drugog trgovačkog društva iz Zagreba, doveo u zabludu lažno prikazujući da će njegovo trgovačko društvo isporučiti ukupno osam osobnih automobila marke FIAT, tipa 500, iako stvarnu namjeru nabave i isporuke automobila nije niti imao. Naime, osumnjičeni je 2. kolovoza 2019. godine oštećenom trgovačkom društvu dostavio i ponude svog trgovačkog društva za kupnju automobila po jediničnoj cijeni od 46.062 kuna. Temeljem zaprimljenih ponuda, ovlaštene su osobe oštećenog trgovačkog društva, ne sumnjajući u njegovu prijevarnu namjeru, od početka kolovoza do 20. rujna 2019. godine, obavile uplate u ukupnom iznosu od 368.500 kuna. Nakon što je novac uplaćen na račun njihovog trgovačkog društva, osumnjičeni su od kolovoza do rujna 2019. godine s njega u više navrata osobno podigli gotovinu u ukupnom iznosu od 298.600 kuna, pritom lažno prikazujući da je svrha isplate kupovina ili plaćanje robe, dok su ostatak uplaćenog novca potrošili na način da su ga podizali na bankomatima ili su njime plaćali razne ugostiteljske i slične usluge.
                
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 37-godišnjaka, 57-godišnjakinje i njihovog trgovačkog društva podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica