Lažno se predstavili, otuđili novac pa dovedeni na kriminalističko istraživanje

Slika /PU_ZG/ilustracije/Novac.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i 46-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška krađa“ iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobito teškog stanja druge osobe.

Praćenjem takvih i sličnih kaznenih djela, policijski službenici s Črnomerca, prikupljajući informacije s terena, posumnjali su u moguću povezanost muškarca i žene s ovim djelom te započeli kriminalističko istraživanje.
Policijski službenici su daljnjim radom potvrdili sumnju da je prema unaprijed stvorenoj namjeri nepripadne imovinske koristi, 14. listopada 2019. godine oko podneva, 46-godišnjakinja nazvala oštećenu 89-godišnjakinju, lažno se predstavivši kao zaposlenica banke te joj rekla kako će na njezinu adresu doći drugi zaposlenik koji će preuzeti novčanice zbog provjere serijskih brojeva, a nakon čega će joj novčanice biti vraćene. Oštećena je u to povjerovala pa je tako osumnjičenog 48-godišnjaka, koji se lažno predstavio kao zaposlenik banke i koji je nakon telefonskog poziva doista i došao na njezin kućni prag, pustila u dom. S obzirom na teško zdravstveno stanje oštećene, osumnjičeni je po ulasku sam došao do sobe u kojoj je oštećena ostavila novac, te ga otuđio.  
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 90.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica