Prijevara na kućnom pragu završila kriminalističkim istraživanjem

Slika /PU_ZG/ilustracije/Slika - drske kradje, ulicne prijevare i prijevare na kucnom pragu.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara“.

Sumnja se da je za sada nepoznata ženska osoba krajem rujna 2019. godine telefonom kontaktirala oštećenu 90-godišnjakinju te joj se lažno predstavila kao zaposlenica banke navodeći da će na njenu adresu doći navodni kolega zaposlenik banke i zamijeniti krivotvorene novčanice koje oštećena ima u svom domu. Krivotvorene novčanice, tada joj je rekla, zamijenit će za originalne novčanice strane valute. Oštećena je povjerovala prijevarnoj „priči“ osumnjičene te je na 23. rujna 2019. godine na njen kućni prag doista i došao osumnjičeni 41-godišnjak i lažno joj se predstavio kao zaposlenik banke, zbog čega ga je, povjerovavši mu, pustila u stan te na njegov zahtjev predala novac s kojim se on udaljio.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 38 000 kuna.
 
Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja.

FOTO: Ilustracija

Stranica