Međunarodni dan bijelog štapa obilježen u suradnji sa zagrebačkom prometnom policijom

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/LISTOPAD/Dan bijelog stapa 15-10-2019/Slika_01.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Služba za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke je danas 15. listopada 2019. godine u suradnji s Hrvatskim savezom slijepih, organizirala i provela preventivnu akciju i time obilježila Međunarodni dan bijelog štapa.

U dvosatnoj preventivnoj akciji policijski službenici pomagali su slijepim i slabovidnim osobama prelaziti kolnik preko obilježenih pješačkih prijelaza u zoni Trešnjevačkog trga i na raskrižju Draškovićeve ulice i Ulice Augusta Šenoe. Također su prilikom nadzora prometovanja električnih bicikala i romobila, kao i bicikala, vozače koji su zatečeni u činjenju prekršaja upozorili sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i uručili promidžbeni materijal edukativnog karaktera.

Svim sudionicima u prometu također su ukazali da više obrate pozornost na osobe koje uz pomoć bijelog štapa pronalaze orijentire za kretanje te probleme koji su neizbježni, a s kojima se svakodnevno susreću.

Na ovaj se način vozače nastoji senzibilizirati sa slijepim i slabovidnim osobama, odnosno osobama s tzv. bijelim štapom, ukazati im da su oni sudionici u prometu prema kojima treba biti posebno oprezan, susretljiv i koji su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

FOTO: PU zagrebačka
 

Stranica