Nastavak dugogodišnje suradnje Policijske uprave zagrebačke i Policijskog prezidija Mainz

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/LISTOPAD/PUZ- Mainz/Foto-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nastavak dugogodišnje suradnje njemačke i hrvatske policije

Danas, 15. listopada 2019. godine u Policijskoj upravi zagrebačkoj, Ulica Matice hrvatske broj 4, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić je sa suradnicima dočekao i ugostio policijske službenice Policijskog prezidija Mainz Miu Ljiljanic i Carinu Dost koje u službenoj posjeti Policijskoj upravi zagrebačkoj borave od 14. do 17. listopada.
 
Dobrodošlicu je gošćama iz Policijskog prezidija Mainza poželio zamjenik načelnika Dubravko Teur koji je istaknuo kako Njemačka i Hrvatska prijateljske odnose njeguju već dugi niz godina, naglasivši kako osim što rukovoditelji policijskih uprava tijekom svojih susreta razmjenjuju pozitivna iskustva u radu u posljednje se tri godine policijska suradnja dviju država upotpunila i razmjenom policijskih službenika specijaliziranih za različita područja rada.
 
Takav oblik suradnje i razmjene policijskih službenika omogućava upoznavanje drugačijeg ustroja policijskih organizacijskih jedinica, sustava djelovanja te kroz upoznavanje kolega usko specijaliziranih za određene vrste kriminaliteta daje uvid u sve posebnosti rada policije iz zemlje partnera i prijatelja.
 
Voditelj Službe prevencije Policijske uprave zagrebačke Velimir Tišma je gošćama iz Mainza kroz prezentaciju približio ustroj Policijske uprave zagrebačke te prikazao različite faktore koje utječu na posebnosti samog ustroja, organizacijske specifičnosti koje su uvjetovane veličinom područja koje pokriva Policijska uprava zagrebačka kao i brojem stanovnika za čiju se sigurnost brinemo.
 
Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić na kraju je s kolegicama iz Mainza razmijenio poklone dobrodošlice te im zaželio ugodan boravak u Zagrebu naglasivši kako je za njih pripremljen sadržajan program kroz koji će uvidjeti različitosti, ali i velike sličnosti u radu hrvatske i njemačke policije koje godinama razmjenjuju primjere dobre praske u radu što će se nastaviti i u prosincu 2019. godine kada će delegacija čelnika iz Policijske uprave zagrebačke posjetiti Policijski prezidij Mainz.
 
Zadovoljstvo gošće iz Mainza nisu krile te su zahvalile na srdačnoj dobrodošlici i trudu koji su načelnik i suradnici uložili kako bi im organizirali kvalitetan program i sveobuhvatan uvid u rad zagrebačke policije te su istaknule kako su sigurne da će se vratiti u Grad Zagreb u vrijeme Adventa s obzirom da su upoznate s činjenicom da je sa sigurnosnog aspekta jedna od poželjnijih turističkih destinacija i to upravo zahvaljujući trudu zagrebačkih plavaca.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica