Mijenjao novce koji nisu u opticaju

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim državljaninom Rumunjske zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“.


Naime, sumnja se da je 46-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, 27. siječnja oko 18.20 sati došao u hotel na području Medveščaka gdje je zaposlenika na recepciji doveo u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica te zatražio iznajmljivanje hotelske sobe. Tom je prilikom ponudio zaposleniku recepcije da mu razmjeni novac poljske zlote s namjerom da troškove smještaja plati nakon što mu se napravi zamjena novca iz poljskih zlota u hrvatske kune, iako je znao da poljske zlote više nisu u opticaju kao zakonsko sredstvo plaćanja. Budući da zaposlenik na recepciji nije to znao, niti je provjerio, prihvatio je ponuđene novac u iznosu od 5000 zlota te mu vratio 6669 kuna, zadržavši 1622 kune kako bi se podmirio trošak smještaja, odnosno iznajmljivanja hotelske sobe.
 
Materijalna šteta iznosi 8291 kunu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica