Na Aveniji Većeslava Holjevca 46-godišnja žena upravljala vozilom bez položenog vozačkog ispita

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2961.jpg

Izrečena joj novčana kazna u iznosu od 2.000 eura

FOTO: Ilustracija
 
U utorak, 14. studenoga oko 8.50 sati, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Argentinskom ulicom u smjeru istoka. Obavljenim nadzorom utvrđeno je kako isti upravlja vozilom dok mu je vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih negativnih prekršajnih bodova te oduzeta. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.800 eura.
 
Istoga dana oko 13.30 sati, 46-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača policijski službenici utvrdili su kako ista upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita odnosno prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Vozačica je uhićena i prepraćena na nadležni Općinski prekršajnu sud gdje joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 eura.
 
U četvrtak, 16.studenoga dvadesetak minuta poslije ponoći, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka ulicom Svetog Roka u smjeru zapada. Policijski službenici su provedenim nadzorom vozila i vozača utvrdili kako vozač upravlja pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg u  organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.320 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od dva mjeseca.
 

Stranica