Najava akcije Zaštita pješaka

Slika /PU_ZG/slike/MUP/promet_policija_razno/palica01.jpg

U srijedu i četvrtak, 6. i 7. ožujka 2019. godine na podruju Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno - represivna akcija Zaštita pješaka.


Većina prometnih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača. Zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka; prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu, zbog čega prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu  teško stradavaju. Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima, za vrijeme upravljanja vozilom, čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu.
 
Kao pješak, zbog vlastite sigurnosti, poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama. 
 
I upravo zato, još jednom koristimo priliku upozoriti sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih, pomognu da se ljudski životi ne gase.

Stranica