Nastavljena akcija ciljano usmjerena na grubo kršenje prometnih pravila

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2961.jpg

Cilj ove akcije je osigurati građanima poštivanje javnog reda i mira uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu

FOTO: Ilustracija

Na području Policijske uprave zagrebačke, u noći s 21. na 22. srpnja 2023. godine, provedena je akcija pojačanog nadzoru u prometu, a posebice u Gradu Zagrebu i to u zonama trgovačkih centara i objekata brze prehrane prema vozačima koji svojim ponašanjem, načinom vožnje i kršenjem prometnih i drugih propisa remete javni red i mir. Vozači koji upravljaju modificiranim vozilima, tehnički neispravnim i raznim drugim motornim vozilima stvaraju buku te takvim načinom vožnje također remete javni red i mir i krše propise, posebice u cestovnom prometu.
 
Tijekom provođenja akcije, policijski službenici nisu zaprimili niti jednu dojavu oko mogućih okupljanja u vezi ilegalnih uličnih utrka ili takve vrste okupljanja. Također nije bilo dojava građana o kršenju prometnih propisa ili o remećenju javnog reda i mira zbog kršenja prometnih propisa kao što su buka rada motora, „proklizavanje“ kotača i slično.
 
Pojačanim postupanjem policijskih službenika u nadzoru prometa, odnosno kontrole vozila i vozača utvrđena su ukupno 87 prometna prekršaja.
 
Policijski službenici utvrdili su: 
 
  • sedam prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola
  • dva prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem droga
  • 30 prekršaja nepropisne brzine,
  • šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • šest prekršaja isteka važenja prometne dozvole,
  • tri prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
  • pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji
  • 28 ostalih prekršaja.


Ujedno, podsjećamo da Policijska uprava zagrebačka u dane vikenda provodi akcije pojačanog postupanja u prometu s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, a o kojima akcijama redovno izvješćujemo javnost njenom najavom, a u konačnici i provedenim rezultatima. 
 

Stranica