Odigrana nogometna utakmica

Jučer, 21. ožujka u vremenu 20.45 do 22.35 sati u Maksimiru, Maksimirskoj, odigrana je međunarodna nogometna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Azerbajdžana kojoj je prisustvovalo oko 25000 posjetitelja.
 
Gostujuće navijače su policijski službenici uputili na samozaštitno ponašanje te je njihov boravak u gradu Zagrebu prošao u najboljem redu. Također, cjelokupni njihov organizirani dolazak i odlazak pod pratnjom policije, prošao je bez izgreda.    
 
U službene prostorije policije, dovedena su dva navijača hrvatske reprezentacije zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Naime, dvoje 24-godišnjaka pod utjecajem alkohola (1,61 g/kg i 1,85 g/kg)  vrijeđali su i omalovažavali policijske službenike.
 
Osiguranje utakmice, iako vrlo posjećene, proteklo je u najboljem redu,  s jedne strane zbog športskog ponašanja svih oni koji su pratili utakmicu na stadionu ali i zbog odlične suradnje i koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost ovog športskog događaja.
 
Ovim putem želimo ujedno iskoristiti priliku i zahvaliti građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika.

Stranica