Održan Sajam mogućnosti 2018.

Slika PU_ZG/slike/PUZ/2018/24.10. sajam mogucnosti/m_1_slika.jpg

Foto: PUZ 

Policijski službenici Službe prevencije organizirali su danas 24. listopada po drugi put ove godine Sajam mogućnosti i to na prostoru OŠ Bartola Kašića, u Zagrebu,  Vrisnička 4 od 10 do 12 sati.

Sajam mogućnosti se već tradicionalno održava u sklopu preventivnog programa Zajedno više možemo, čija je osnovna svrha prevencija zlouporabe opojnih droga i ostalih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Sajam organizira Policijska uprava zagrebačka u suradnji s Gradom Zagrebom s ciljem uključivanja što većeg broja djece u izvannastavne aktivnosti.

Na sajmu je sudjelovalo oko 400-tinjak djece iz osnovnih škola Bartol Kašić, Ivan Meštrović, Alojzije Stepinac, Vrbani i Prečko. Na Sajmu su se predstavili razni sportski klubovi i udruge, kao i policijski službenici u ulozi  Policajac - prijatelj pomagač.

Po pitanju primarne prevencije policijski službenici Službe prevencije aktivno su uključeni u predavanja u odgojno-obrazovnim ustanovama, a u zadnjih 13 godina na području Policijske uprave zagrebačke bilo je uključeno više od 315.000 učenika, od toga 207.000 učenika osnovnih škola i 108.000 učenika srednjih škola, a dok je u gledanju kazališne predstave Droga, sudjelovalo oko 45.000 roditelja koji su nakon predavanja dobili priručnik za roditelje pod nazivom Protiv droge zajedno.



Pisane vijesti