Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2020/Kolovoz/droga 220820/foto 7.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U kući skrivao više od kilograma amfetamina i više od kilograma marihuane

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 28-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), smole konoplje tipa droga (hašiš) i amfetamin, koju je potom skrivao u kući na području Stenjevca, gdje je amfetamin radi dobivanja na masi miješao s kiselinom. Sumnja se da je tako pripremljenu drogu, zajedno s konopljom tipa droga (marihuana) i smolom konoplje tipa droga (hašiš) vagao i prepakiravao te preprodavao.
 
Pretragom kuće na području Stenjevca policijski službenici su pronašli ukupno 1.198 grama konoplje tipa droga (marihuana), pakirane u 10 omota, 8 grama smole konoplje tipa droga (hašiš), pakirane u dva omota, 1,093 grama amfetamina, pakirane u dva omota, 382 grama organske kiseline namijenjene za miješanje s drogom, tri digitalne vage s tragovima droge te novac za koji postoje osnove sumnje da je pribavljen preprodajom droge.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.
 
U pretrazi je pronađen i jedan pištolj s pripadajućim spremnikom te šest komada pištoljskog streljiva zbog čega će protiv osumnjičenog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. st. 4. i čl. 30. st. 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti podnijet optužni prijedlog.

FOTO: PU zagrebačka

Stranica