Osumnjičena za prijevaru

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Na prijevaran način, gatarskim uslugama i „skidanjem crne magije“ otuđila novac i nakit

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom, u suradnji s policijskim službenicima iz Rijeke, zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Prijevara“.
 
Naime, policijski službenici su osumnjičenu uhitili u Rijeci, a policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su proveli kriminalističko istraživanje.
 
Sumnja se da je s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, u travnju 2020. godine u parku na području Medveščaka prišla oštećenoj, predstavivši joj se lažnim imenom i lažnim prikazivanjem činjenica, nudeći gatarske usluge na način da će joj skinuti crnu magiju. Dovela ju je u zabludu da će joj za mali novčani iznos ili za zlato koje je oštećena imala na sebi, skinuti crnu magiju, a na što je oštećena pristala. Tako su se više puta sastale u parku gdje joj je oštećena predavala zlato i novac, s obzirom da joj je osumnjičena obećavala da zlato i novac mora privremeno pohraniti u vjerskoj ustanovi kako bi seansa bila uspješna i da će joj novac i zlato vratiti. Nakon što je osumnjičena od oštećene uzela veću količinu zlata i novca, prestala joj se javljati na telefonske pozive, a novac i zlato joj nije vratila.
 
Šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 20.000 kuna. 
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica