Osumnjičen za pet provala u domove

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio više teških krađa provaljivanjem na štetu pet fizičkih osoba. Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od 22. do 31. siječnja ove godine, na području Novog Zagreba, Medveščaka i Dubrave, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđih stvari, dolazio na adrese oštećenih, prikladnim predmetom (tzv. pajserom) obijao ulazna vrata i otuđivao njihovu imovinu – nakit, prijenosna računala, mobitele, odjeću i dokumente.  

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio više teških krađa provaljivanjem na štetu pet fizičkih osoba. Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od 22. do 31. siječnja ove godine, na području Novog Zagreba, Medveščaka i Dubrave, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđih stvari, dolazio na adrese oštećenih, prikladnim predmetom (tzv. pajserom) obijao ulazna vrata i otuđivao njihovu imovinu – nakit, prijenosna računala, mobitele, odjeću i dokumente. Također je utvrđeno da je unajmio stan na području Maksimira nakon čega je javnim i taxi prijevozom išao do mjesta gdje je provaljivao. Temeljem naloga nadležnog suda, izvršena je pretraga stana kojeg je unajmio, a gdje je pronađen dio otuđenih predmeta koji su vraćeni oštećenima.

Osumnjičeni 54-godišnjak priveden je pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu.



Stranica