Osumnjičen za prijevare, krivotvorenje isprave i povredu žiga

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevare“, „Krivotvorenje isprave“ i kazneno djelo „Povreda žiga“.
 
Sumnja se da je kaznena djela počinio na štetu poduzeća iz Velike Gorice na način da je 28. kolovoza 2019. godine, s namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist i s ranije stvorenom namjerom, izradio lažnu punomoć poduzeća kojom je opunomoćio samog sebe te ga ovjerio žigom koji je sličan žigu poduzeća te ga i potpisao u ime direktora.
 
Tako ovjerenu punomoć, sumnje se, lažno je ovjerio pečatom javnobilježničkog ureda iz Zagreba. S tom punomoći je došao u poslovnicu telefonskog operatera, zaposlenicima predočio punomoć i doveo ih u zabludu te sklopio pretplatnički ugovor u trajanju od 24 mjeseca i po povlaštenoj cijeni kupio mobitel, a ugovor je ovjerio žigom poduzeća. Tako kupljeni mobitel je prodao u zalagaonici u Zagrebu.
 
Na isti način je ponovo 30. kolovoza 2019. godine u istoj poslovnici telefonskog operatera sklopio pretplatnički ugovor i po povlaštenoj cijeni kupio još jedan mobitel, kojeg je prodao putem oglasnika.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica