Osumnjičen za prijevaru

Slika /PU_ZG/slike/MUP/krim_policija/krim03.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ na štetu 38-godišnjaka.

FOTO: Ilustracija

Sumnja se da je 34-godišnjak, s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica predstavljajući se kao zaposlenik carine obećavao oštećenom uslugu vezano za izdavanje dozvole u svrhu korištenja osobnog vozila stranih registarskih pločica u njegovom vlasništvu, za potrebe njegove majke.
Osumnjičeni je danima oštećenog držao u zabludi vezano za dozvolu pa mu je tako oštećeni prilikom jednom sastanka sredinom siječnja u ugostiteljskom objektu predao 550 eura za usluge, nakon potpisanih „papira iz carine“. 
Po proteku par dana i učestalog kontakta, osumnjičeni je smišljao razne razloge zašto dozvola nije gotova, da bi potom s unaprijed stvorenom namjerom kako bi za sebe pribavio ponovnu protupravnu imovinsku korist, ponudio oštećenom i automobil na prodaju po povoljnijoj cijeni, navodeći da se radi o vozilu koje je carina oduzela u korist RH. Nakon par dana dogovorili su novi sastanak, te je oštećeni osumnjičenom predao 18.500 kuna za automobil. Osumnjičeni je oštećenog održavao u zabludi kako će mu za par dana stići vozilo te da će ga moći osobno preuzeti identično kao što je učinio i s ranije dogovorenom dozvolom, a što nije učinio do dana prijave.
 
Policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Stranica