Osumnjičen za prijevaru, krivotvorenje isprave te nedozvoljenu uporabu osobnih podataka

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela  "Prijevare", „Nedozvoljena uporaba osobnih podataka“ i „Krivotvorenje isprave“.

Sumnja se da se 28-godišnjak, lažno predstavio imenom i prezimenom drugog 28-godišnjaka, početkom srpnja 2018. godine, kao putnik za vrijeme vožnje, od 55-godišnjeg taksiste dogovorio da će uzeti njegovo osobno vozilo marke Renault Megane, križevačkih registarskih oznaka, „pod račun“, a uvesti mu iz inozemstva novije vozilo. Drugog dana su se našli u ugostiteljskom objektu i sklopili Ugovor o zamjeni osobnog vozila uz doplatu, a u roku od 20 dana osumnjičeni će uvesti noviji automobil i za to će 55-godišnjak osumnjičenom u roku od 20 dana isplatiti razliku u cijeni. Međutim osumnjičeni se više nije javljao oštećenom 55-godišnjaku, nego je krajem srpnja 2018. godine prodao renault megane 43-godišnjaku, a osumnjičeni se i njemu lažno predstavio i pritom krivotvorio potpis vlasnika na Ugovoru o kupoprodaji motornog vozila i oštetio 43-godišnjaka za 15.000 kuna.
Nadalje, sumnja se da se 28-godišnjak, lažno predstavio 53-godišnjaku, kao potencijalni kupac njegovog osobnog automobila marke Hyundai Getz, delničkih registarskih oznaka i otišao na „probnu“ vožnju nakon čega se nije vratio, nego je vozilo također prodao 43-godišnjaku, te na isti način krivotvorio potpis vlasnika na Ugovoru o kupoprodaji motornog vozila za 5.000 kuna.
 
Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 70.000 kuna.
 
Nakon kriminalističkog istraživanja posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica