Osumnjičen za primanje mita i krivotvorenje službene ili poslovne isprave

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim policijskim službenikom i 39-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, pomaganja u primanju mita i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.


Sumnja se da je 33-godišnji policijski službenik Policijske uprave zagrebačke od počeka lipnja do početka srpnja 2020. godine, u namjeri da se nepripadno okoristi, dok je bio zadužen na rad po slučaju kaznenog djela krađe, a nakon što je utvrđen počinitelj kaznenog djela i nakon što su pronađene otuđene stvari, kontaktirao oštećenog i zatražio od njega novac tj. da mu uplati 1000 kuna, kako bi mu vratio otuđenu stvar, pri čemu mu je pomagala 39-godišnjakinja kod koje je u posjedu bio jedan predmet. Također, sumnja se da je sačinio potvrdu u kojoj je neistinito unio činjenicu da je oštećeniku vratio određene stvari, umjesto oštećenika ju potpisao i uložio ju u spis predmeta.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
 
Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica