Osumnjičen za provale u bankomate

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/LISTOPAD/Bankomati/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće dostavljeno je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili kriminalističko nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem, od kojih su dva ostala u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je zajedno s još najmanje jednom osobom, 1. srpnja 2019. godine u Trnskom, nakon prethodnog onesposobljavanja video nadzora u neposrednoj blizini i planskih pripremnih radnji,  pokušao provaliti u bankomat koji se nalazi u sklopu trgovine na način da su unutrašnjost bankomata ispunili plinom, izazvali eksploziju izvorom električne energije i oštećenje bankomata. Pri tome su ujedno popucala stakla na trgovini dok oštećenje na bankomatu nije bilo dovoljno kako bi dovršili djelo s ciljem otuđenja novca. U tom slučaju nisu uspjeli otuđiti novac.
 
Prethodno, 6. lipnja 2019. godine su u Sigetu u jednom danu onesposobili video nadzor u blizini bankomata, koji je ugrađen u sklopu poslovnice pošte, da bi ga kroz otvor za izdavanje novca ispunili plinom te izazvali eksploziju i oštećenje uslijed čega su oštetili i vanjske stjenke poslovnice.  Nakon toga, kroz nastala oštećenja na poslovnici ušli su u prostor pošte te iz bankomata tom prilikom otuđili novac.
 
Osim navedena dva djela, prvo su sumnja se, počinili 17. travnja 2019. godine u Svetoj Nedelji, s namjerom protupravnog pribavljanja imovinske koristi, provalili  u trgovinu unutar koje se nalazi bankomat. U otvor za isplatu novca stavili su cjevčicu s namjerom ispuštanja plina u bankomat, međutim od daljnjeg činjenja djela su odustali i udaljili se ništa ne otuđivši.

FOTO: PU zagrebačka
 

 

Stranica