Sajam mogućnosti – „Zajedno više možemo“

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/LISTOPAD/Sajam mogućnosti/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sajam mogućnosti provodi se s primarnim ciljem prevencije ovisnosti, vandalizma i nasilničkog ponašanja.

Danas, 4. listopada 2019. godine, više od 220 učenika zagrebačkih osnovnih škola Izidora Kršnjavoga, Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Gundulića družilo se na školskom igralištu osnovne škole Izidora Kršnjavoga, u Zagrebu, sa zagrebačkom policijom, mnogim udrugama i športskim klubovima na Sajmu mogućnosti.
 
Sajam mogućnosti, kao preventivni potprogram i dio preventivnog programa „Zajedno više možemo“ u organizaciji Policijske uprave zagrebačke i Grada Zagreba, provodi se s primarnim ciljem prevencije ovisnosti, vandalizma i nasilničkog ponašanja, a ovo je drugi Sajam održan ove godine na području grada Zagreba.
 
Zašto se zove „Sajam mogućnosti“? Upravo na Sajmu učenicima su predstavljene raznolike izvannastavne aktivnosti u kojima su i sami aktivno sudjelovali ( škola košarke i tenisa, streličarstvo, likovna radionica, radio amaterizam, dobrovoljno vatrogastvo društvo ) s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i osnaživanja mladih u odabiru pozitivnih društvenih vrijednosti.
 
Radionice su interaktivne i u sklopu njih učenici se upoznaju s radom zagrebačkih policajaca na službenim biciklima i motociklima ali i uživaju u prezentacijama kriminalističkih tehničara koji su im predstavili rad ekipe za očevide na terenu te daktiloskopiju kao znanstvenu disciplinu.
 
Najuzbudljiviji dio Sajma svakako je predstavljalo i natjecanje u trčanju, u kojem su pobjedu odnijeli učenici iz Osnovne škole Izidora Kršnjavoga. 

FOTO: PU zagrebačka

Stranica