Osumnjičeni za iznudu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto - ilustr - auto.jpg

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“.

Tijekom veljače 2018. godine osumnjičeni 62-godišnjak je izrekao više prijetnji smrću oštećenom i njegovoj obitelji, tražeći da mu plati kamate na posuđeni novčani iznos, a osumnjičeni je zbog straha za svoj život i život svoje obitelji osumnjičenom 62-godišnjaku predao više tisuća eura. Također, u vremenskom razdoblju od svibnja 2018. godine do kraja lipnja 2018. godine, oštećeni je od osumnjičenog 62-godišnjaka posudio novac, a vraćanje novca se trebalo kompenzirati građevinskim radovima poduzeća oštećenog prema zahtjevima osumnjičenog 62-godišnjaka, ali obzirom da nije došlo do realizacije takvog načina otplate, oštećeni je od svibnja 2018. godine, a prema zahtjevu osumnjičenog, morao plaćati mjesečno rate od nekoliko desetaka tisuća kuna u ime posuđenog novca, tako da je uz učestale prijetnje smrću prema njemu i njegovoj obitelji, osumnjičenom isplatio nekoliko stotina tisuća kuna.  
 
Također, istraživanjem je utvrđeno da je od siječnja 2019. godine do svibnja 2019. godine osumnjičeni 62-godišnjak oštećenom počeo učestalo prijetiti osobno i putem telefona te je dolazio na adresu prebivališta oštećenog u društvu osumnjičenog 50-godišnjaka, da bi ga jednom i fizički napao. Na taj način prisiljavao ga je da mu redovito isplaćuje mjesečne rate, a što je oštećeni i činio .
 
Krajem svibnja 2019. godine osumnjičeni 62-godišnjak je uz prijetnje na život i tijelo oštećenog tražio isplatu kamata u kunama, dok mu pitanje glavnice od prethodne pozajmice nije dao za riješiti, na što mu je oštećeni zbog straha za svoj život obećao da će mu taj novčani iznos ubrzo predati. S obzirom da oštećeni nije osumnjičenom 62-godišnjaku isplatio traženi novčani iznos, osumnjičeni je krajem svibnja uz prijetnje smrću oštećenom tražio isplatu zbog kašnjenja, na što je oštećeni pristao i prema uputama osumnjičenog  mu predao novac, a pri čemu su ga uhitili policijski službenici.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Foto: Ilustracija
 

Stranica