Osumnjičeni za provale u trgovine prehrane

Slika /PU_ZG/slike/MUP/kradja_provala/provala11.jpg

Trojica osumnjičenih na području Vrbovca i Ivanić Grada provaljivali u trgovine

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe starosti 21 i 20 godina te jednim maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teška krađa provaljivanjem“ od kojih su dva djela ostala u pokušaju.
 
Naime, 3. lipnja 2019 godine policijski službenici su na počinjenju kaznenog djela uhitili tri osobe koje su priveli u službene prostorije radi provođenje kriminalističkog istraživanja.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica osumnjičenih tijekom svibnja i početkom lipnja na području Vrbovca i Dubrave, u kasnijim večernjim satima,  provaljivali u trgovine te bi otuđili novac, cigarete i alkoholna pića.
 
Prilikom pokušaja provale u trgovine osumnjičeni ili nisu uspjeli u samoj namjeri nasilnog ulaska u trgovinu ili su odustali zbog aktiviranja alarma. Materijalna šteta iznosi oko 7000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 21-godišnjak i 20-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu, dok je protiv maloljetne osobe podnijeto posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Bjelovaru.

FOTO: Ilustracija

Stranica