Osumnjičeni za krađe i računalne prijevare

Slika /PU_ZG/ilustracije/Novac.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom i 27-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili jedno kazneno djelo „Krađa“, dok je 42-godišnjakinja sama počinila dva kaznena djela „Krađa“, 16 kaznenih djela „Računalna prijevara“, od kojih je pet u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da su 17. listopada 2019. godine oko 12 sati u tramvaju na relaciji između Glavnog željezničkog kolodvora i tramvajskog stajališta u Branimirovoj ulici, prišli oštećenom te dok mu je osumnjičena iz džepa krala kuvertu s novcem, osumnjičeni 27-godišnjak je tijelom prikrivao počinjenje kaznenog djela. Nakon počinjenja kaznenog djela, po izlasku iz tramvaja, uhvatili su ih policijski službenici i doveli ih u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. 
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičena sama počinila još jedno kazneno djelo krađe i to 10. rujna 2019. godine oko 10.10 sati, također u tramvaju na relaciji između Trga kralja Tomislava i Trga bana Josipa Jelačića, kada je prišla oštećenoj te joj iz torbe otuđila novčanik s novcem i dokumentima.
 
Tri mjeseca ranije, 1. lipnja 2019. godine oko 13.15 sati u tramvaju na relaciji između Britanskog trga i Trga bana Josipa Jelačića prišla je oštećenoj te joj iz torbe otuđila novčanik s novcem i dokumentima. Tada je, sumnja se, pola sata nakon krađe, na bankomatu s otuđenom karticom u sedam navrata podigla ukupno 4700 kuna. Potom je otišla na drugi bankomat te u četiri navrata podigla 6700 kuna, dok u pet navrata nije uspjela podići novac.
 

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica