Osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu duhana

Slika /PU_ZG/slike/MUP/promet_policija_razno/prometna2.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 33 i 36 godina zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“.

FOTO: Ilustracija

Naime, sumnja se da su osumnjičeni muškarci tijekom veljače neovlašteno nabavili veću količinu rezanog duhana nepoznatog porijekla, bez odgovarajućih nadzornih markica Republike Hrvatske. Taj su duhan nakon toga 21. i 22. veljače 2019. godine nudili na prodaju prolazećim građanima na tržnici na području Trešnjevke. Prilikom traženja potencijalnih kupaca, 56-godišnjakinji, 68-godišnjakinji i 67-godišnjaku kao i drugim građanima ujedno su pri tome davali i posjetnice sa svojim kontakt podacima kako bi naknadno mogli uspostaviti s njima kontakt te realizirati dogovor oko konkretne prodaje.  U sva tri slučaja, sumnja se da su nakon telefonskog razgovora, dakle s dvije građanke (56,68) i jednim građaninom (67) dogovorili susret i to na njihovim kućnim adresama gdje su prodaju obavili, pri čemu su svakome od njih u plastičnim vrećicama dostavili oko 500 grama sitno rezanog duhana, po različitim cijenama. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja stariji je osumnjičenik predan pritvorskom nadzorniku dok je mlađi trenutno nedostupan, a protiv obojice je podnijeta kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Protiv „kupaca“, odnosno dvije građanke i jednog građanina biti će podnijete prekršajne prijave, zbog počinjenog prekršaja temeljem Zakona o trošarinama.

Stranica