Osumnjičeni za neovlaštenu prodaju te omogućavanje trošenja droga

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da su osumnjičeni na području Zaprešića, na za sada neutvrđen način protivno odredbama iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga,  nabavljali neutvrđenu količinu kokaina, amfetamina i marihuane, kako bi ju potom preprodavali.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su osumnjičeni u subotu, 31. kolovoza oko 21.30 sati u cilju neovlaštene prodaje te stavljanja u promet kokaina, amfetamina i marihuane te davanja na trošenje navedenih droga maloljetnicima počinili kaznena djela na način da su se zajednički na području Zaprešića sastali s maloljetnicima te im prodali jednu vrećicu ispunjenu marihuanom ukupne mase 7,6 grama, jednu vrećicu ispunjenu amfetamina ukupne mase 0,1 grama i jednu kutijicu ispunjenu amfetaminom ukupne mase 0,1 grama.
 
Nadalje, u namjeri davanja na trošenje droga posjedujući kod sebe marihuanu ukupne mase 7,14 grama, jednu drobilicu i digitalnu vagu, napravili su smotuljak marihuane, zapalili ga te dali na uživanje maloljetnicima.
 
Osumnjičeni su u zakonskom roku uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Stranica