Osumnjičeni za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Slika /PU_ZG/ilustracije/Marihuana.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet drogama" i nad 30-godišnjakom zbog osnova sumnje da ja počinio prekršaj iz članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.  

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je 38-godišnjak, na zasad neutvrđeni način, radi daljnje prodaje nabavljao veće količine marihuane koju je potom skrivao, prepakiravao i preprodavao u stanu na području Peščenice, a kojim se on koristi.
 
Temeljem naloga suda pretražen je stan kojim se koristi 38- godišnji osumnjičenik u kojem je pronađeno 690 grama marihuane koja je bila pakirana u četiri prozirne plastične  vrećice te novčani iznos od 1300 kuna za koji se pretpostavlja da je pribavljen preprodajom droge.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su na području Peščenice legitimirali  i 30-godišnjaka koji im je tom prilikom dragovoljno izručio prozirnu plastičnu vrećicu u kojoj se nalazilo 2,6 grama marihuane, a koju je za neutvrđeni novčani iznos kupio od 38-godišnjaka.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, dok će protiv 30-godišnjaka redovnim putem biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

FOTO: Ilustracija

Stranica