Osumnjičeni za pokušaj iznude i oštećenje tuđe stvari

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/STUDENI/9-11-2019 - Obrada, VG/Foto 1 - G.jpg
  • Slika
  • Slika

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Iznuda“ u pokušaju i „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 56-godišnjaka te nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“, također na štetu 56-godišnjaka.
 
Naime, sumnja se da je 24-godišnjak od kraja 2016.godine do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura. Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, 24-godišnjak je u listopadu 2019. godine. na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu, a koju je prethodno pripremio 24-godišnjak, kojom je prilikom izbio požar garažnih vrata pri čemu je nastala samo materijalna šteta.

FOTO: PU zagrebačka
 
 

Stranica