Osumnjičeni za prijevare

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Sumnja se da su mijenjali stvarna stanja prijeđenih kilometara na osobnim vozilima

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom i 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Prijevara“.
 
Sumnja se da su, prema unaprijed stvorenoj namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, iz inozemstva uvezli pet osobnih automobila marke Audi i BMW kojima su potom umanjivali prijeđene kilometre. Nakon što bi na vozilima umanjili prijeđene kilometre, prethodnim lažnim prikazivanjem činjenica kupce bi doveli u zabludu te bi im vozila prodali budući da kupci nisu imali razloga sumnjati u istinitost tehničkih podataka vozila.
 
Isto tako, početkom svibnja 2016. godine su na internet oglasniku objavili oglas u kojem su prodavali osobni automobil marke Škoda, a kojemu su također prethodno na putnom računalu umanjili kilometražu. Budući da kupac nije imao razloga sumnjati u istinitost tehničkih podataka vozila, isto je kupio od osumnjičenih osoba.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici dostavili posebna izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: Ilustracija

Stranica