Policijski službenici pronašli drogu i improviziranu prešu

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/LIPANJ/1-6-2019 droga/DSC_4.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija posumnjala u preprodaju Kokaina i Marihuane što je rezultiralo dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvoje osumnjičenih muškaraca.

Na području Sesveta, u četvrtak 30. svibnja 2019. godine u večernjim satima  policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u parkiranom su osobnom automobilu marke VW  zagrebačkih registarskih oznaka na mjestu vozača zatekli  26-godišnjaka, a na mjestu suvozača 23-godišnjak pri čemu su policijski službenici, na podu vozila ispred suvozačevog sjedala uočili plastični paket omotan crnom samoljepljivom trakom, karakterističnog izgleda za paket koji sadrži drogu.
 
Prilikom postupanja policijskih službenika, mlađi se muškarac sa suvozačkog mjesta dao u bijeg ali je sustignut te je prema njemu primijenjena fizička snaga i vezan je sredstvima za vezivanje.  Odmah potom, obojica su uhićena zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Idućega dana, u petak 31. svibnja 2019. godine pretragom osobnog automobila u kojem su zatečeni po policijskim službenicima, a kojim se mlađi osumnjičenik samo koristi odnosno koji nije njegovo vlasništvo, pronađen je paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom s 263 grama droge Kokain. Tog istog dana,  pretražena je i obiteljska kuća kojom se njih dvojica koriste, pri čemu je pronađeno ukupno 53,2 grama konoplje tipa droga (Marihuana) te 15 plastičnih omota s tragovima konoplje tipa droga (Marihuana) oblijepljenih smeđom selotejp trakom. Isto tako, pretražen je i dom u kojem prebiva stariji osumnjičenik, a koji se kao i prethodno pretražena kuća nalazi na području Sesveta. U
prostoru doma, pronađena je metalna improvizirana preša s tragovima droge Kokain.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja od mlađeg osumnjičenika, zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge, oduzet je novčani iznos od više tisuća kuna.
 
Obojica osumnjičenika, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedena su  pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. 
 
FOTO: PU zagrebačka

Stranica