Prevarili s pričom o otkupu vrijedne ogrlice i posudbe novca za popravak automobila

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auti 6.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela „Prijevara“.
 
Sumnja se da je 30. kolovoza 2021. godine između 10 i 11 sati na raskrižju Baštijanove i Golikove ulice u Zagrebu, zajedno i prema prethodnom dogovoru s drugom za sada nepoznatom muškom osobom, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, pristupio oštećenoj 76-godišnjakinji te joj pokazao nakit za koji joj je lažno prikazao da ga je pronašao te joj ponudio da ga otkupi po nižoj cijeni nego on navodno uistinu vrijedi. Ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda oštećena je otišla u obližnju poštu te vjerujući da kupuje vrijednu ogrlicu podignula novac i predala ga osumnjičenima.
 
Također, sumnja se da je 22. veljače 2021. godine oko 12 sati na adresi u Krapinskoj ulici u Zagrebu, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, oštećenog 84-godišnjaka lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu. Naime, sumnja se da je 84-godišnjaka zamolio da mu posudi novac za popravak automobila i pri tom mu lažno predočio da će novac vratiti za nekoliko dana u što je oštećeni povjerovao te mu je istoga dana i posudio novac. Unatoč obećanju, posuđeni novac osumnjičeni do danas nije vratio niti je pokazao namjeru da to učini. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 14.500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je Posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica